Dema Interieurbouw bv is het bedrijf van Wim Wilbrink en Peter van der Maat. Twee enthousiaste en gedreven ondernemers die na hun LTS-opleiding vele jaren in de praktijk werkten als meubelmaker en interieurbouwer.

‘Als het helemaal werkt volgens plan, geeft dat een kick’

_febr 2012_19

Wim Wilbrink (1969) werkte na de LTS in de bouw en als winkelinrichter. Bij Dema ligt de bouw van meubels en interieurs en de coördinatie van de uitvoering in zijn handen.
‘Wij zijn anders omdat we bij elk project van het begin tot het eind betrokken zijn. Dat vinden onze klanten heel prettig. Omdat we heel goed meedenken met het gewenste product, zijn we ook voor architecten en bouwbedrijven een nuttige partner. Bij ons moet de kwaliteit tot en met de oplevering gewoon perfect zijn. Ik denk dat we daar heel veel mee winnen.
Mooi aan mijn werk is de creativiteit en variatie. Elk meubel is weer anders. Wat ook leuk is dat een interieur erg opknapt als wij zijn geweest. Je krijgt meteen reactie van de klant.’

‘Gevoel en liefde voor ons product zit in het hart’

_febr 2012_6

Peter van der Maat (1969) werkte na zijn LTS-opleiding als meubelmaker en interieurbouwer. Bij Dema neemt hij het klantcontact en de werkvoorbereiding voor zijn rekening.
‘Door waar wij vandaan komen – de werkvloer – weten wij al snel hoe we een idee van een architect moeten vertalen naar de praktijk. Als we iets tegenkomen dat niet zal werken, geven we suggesties voor andere materialen en oplossingen zodat het wel kan. Zonder het budget te overschrijden.
Ik houd van het persoonlijke, directe contact met mensen. En ik vind dit vak mooi, omdat je altijd iets unieks creëert. Als klanten vervolgens fan worden… vind ik dat wel het mooiste moment van mijn werk.’

Claire Aarts, Machinehuis:
‘Samenwerken met Dema bevalt heel goed. We hebben nooit een project waarbij er iets niet wordt opgelost. Wim en Peter zijn heel klantvriendelijk. Je weet dat het goed komt als je ze naar de klant stuurt, ze houden zich aan afspraken. Eigenlijk kunnen zij alles maken wat wij tekenen. Ze zoeken er indien nodig materialen bij die niet gebruikelijk zijn. Ze denken echt oplossinggericht om onze ontwerpen in de praktijk te brengen. Dat vraagt een vertaalslag. In dat meedenken tonen zij hun vakmanschap. Als er iets gewijzigd moet worden, dan koppelen ze dat eerst terug naar ons. En het zijn ook aardige jongens, gewoon leuk om mee te werken.’